banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Mozgásérzékelős lámpákat szerelnek fel huszonhat veszélyes gyalogátkelőhöz Nagyváradon

„Intelligens” kivilágítással ellátott, jelzőlámpa nélküli gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki Nagyváradon, közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. A zebráknál mozgásérzékelős LED-lámpákat szerelnek fel, hogy a gépkocsivezetők könnyebben észrevehessék az átkeléshez készülő, vagy már átkelésben lévő gyalogosokat.

A bő két évvel ezelőtt meghirdetett, úgynevezett participatív vagy részvételi költségvetési kiírásban nyertes projektről van szó. A közlekedés és közbiztonság kategóriában ugyanis toronymagasan ez a kezdeményezés nyerte meg a szavazásra jogosultak támogatását.

Akkor arról volt szó, hogy a nyertes projekteket tíz kategóriában megvalósítja az önkormányzat, azonban ezekből kevés lett kézzel fogható. A váradvelencei Templom-tér felújítása is a nyertesek között volt, ennek is csak tavaly láttak neki alapos tervezési munkát követően. A többi nyertes projektről azt mondták, nem kivitelezhető. A pályázatot ezután sem tavaly, sem az idén nem hirdették meg.A Körös (ma T. Vladimirescu) utcai Szacsvay Imre Általános Iskola előtti rendkívül veszélyes gyalogátkelőhelyet is kivilágítják | Fotó: polgármesteri hivatal

A jelenleg megrendelt munkálatok során új lámpaoszlopokat helyeznek ki, ezekre négy méter magasan szerelik fel a mozgásérzékelőket és nyolc méter magasra a LED-es lámpatesteket. A beruházás értéke áfa nélkül 424 ezer lej. A kiválasztott gyalogátkelők a város forgalmas és közlekedésbiztonsági szempontból veszélyes helyein találhatók.

Nagyváradon jelenleg több mint kétszáz jelzőlámpa nélküli zebra található. A közeljövőben megvilágítandó 26 gyalogátkelő után továbbiakat is modernizálna az önkormányzat, közölte a sajtóosztály.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?