Mosolyt csalni az arcokra – Szebbé varázsolják a Hargita megyei óvodákat, iskolákat

A Hargita Megye Tanácsa által kezdeményezett Családprogram keretében indult a Gyermekmosoly program, melynek célja támogatni az oktatási intézményeket, szebbé tenni elhelyező központokat, kórházi gyermekosztályokat, illetve dekorálni a termek falait.

A Gyermekmosoly program megvalósulása évről évre a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrás Központ keretén belül zajlik és az a célja, hogy a megye területén lévő óvodatermeket, napközi otthonokat, iskolákat, elhelyező központokat, valamint kórházi gyermekosztályokat szebbé, barátságosabbá, gyermekközpontúbbá varázsolják – mondta el érdeklődésünkre az erőforrás központ igazgatója, Szabó Irén Ottilia. Megjegyezte: „a program 2010-ben indult Hargita Megye Tanácsa kezdeményezésére, a finanszírozása pedig intézményünkön keresztül zajlik és fontos kiemelni, hogy csak az elmúlt négy évben 76 intézményben sikerült a termeket még barátságosabbá tenni, közel 60 ezer lejes finanszírozással.” Megtudtuk, idén kilenc tanintézmény nyert a pályázaton, prioritást élveztek azok az intézmények, akik az elmúlt két évben nem adtak le pályázatot, illetve nem nyertek, így idén úgy alakult, hogy a gyergyói és maroshévizi zónából van a legtöbb nyertes pályázó.

A kép illusztráció

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a program kapcsán hangsúlyozta: nagy örömmel tölti el, hogy a gyermekmosoly program finanszírozását a megyei tanács részéről biztosítani tudták. A megyeelnök megköszönte mindenkinek a részévételét a programban, kiemelve a művész szerepét, aki munkája révén otthonosabbá tette az intézményeket.

Dr. Tóth Zsuzsanna, a gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa kiemelte, hogy a kivitelezett illusztrációkkal, mesefigurákkal, mesehősökkel, mesejelenetekkel megszépítették a teret, ahol munkájukat végzik, meghittebbé, barátságosabbá téve azt a gyermekek számára. Ennek kapcsán megemlítette, mindez hozzájárult ahhoy, hogy a gyermekgyógyászati osztály megkapta a magyarországi kórházszövetségtől a családbarát kórház díjat.

Öröm, hogy ebben a programban részt vehetek – öntötte szavakba gondolatait Daradics Karina művész. A falfestmények kivitelezője elmondta: a fehér falak megelevenedtek, így több mosolyt lehet látni, ezért megéri beruházni, hogy derűsebb, meghittebb környezetet teremtsenek a gyermekeknek, hozzájárulva a nevelési színtér feltételeinek javításához.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?