Mínusz húsz fok alá csökkent a hőmérséklet Csíkszeredában

Igazi téli reggelre ébredtek Hargita és Kovászna megye lakói csütörtökön. Csíkszeredában, Gyergyóalfaluban és Kézdivásárhelyen is mínusz 20 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, Bodzafordulón pedig mínusz 31 fokot mértek.

Az átlagosnál jóval enyhébb tél ezen a héten megmutatta oroszlánkörmeit. Az elmúlt időszakban lehullott hó után megérkezett az igazi hideg is a Kárpátok gyűrűjébe. A hét és a téli időszak legalacsonyabb hőmérsékleteit csütörtökön hajnalban mérték Erdély keleti határain.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Csíkszeredában reggel hat órakor mínusz 23,2 Celsius-fokot rögzített az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hasonló értéket (négy tizedes eltéréssel) mértek Gyergyóalfaluban, míg Kézdivásárhelyen mínusz 25 fok alá csökkent a hőmérséklet. A leghidegebbet „természetesen” a Kovászna megyei Bodzafordulón regisztráltak, ahol mínusz 31,1 Celsius-fokon állt meg a hőmérő higanyszála.

Beköszöntött az igazi tél Csíkszeredában is | Fotó: Farkas Endre

Az előrejelzés szerint szerdától szombatig fagyos időre figyelmeztettek a meteorológusok. Erdély, Máramaros és Moldva legnagyobb részében nagy hideget jósoltak. A következő megyékre érvényes a riasztás: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bákó, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Szeben és Brassó.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg