Fagyos időre figyelmeztetnek a meteorológusok, Máramaros megyében téliesek az útviszonyok

Fagyos időre figyelmeztetnek a meteorológusok – az előrejelzés szerint szerdától szombatig Erdély, Máramaros és Moldva legnagyobb részében nagyon hideg lesz, az éjszakai és reggeli órákban mínusz 18 és mínusz 25 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Még csak most jön az igazi tél | Illusztráció: AgerpresA következő megyékre érvényes a riasztás: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bákó, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Szeben és Brassó.

A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy az éjszakák és reggelek az ország többi részén is fagyosak lesznek, mínusz 8 és mínusz 18 fok közötti minimumokkal.

Téliesek az útviszonyok a Máramaros megyei közutakon

Téliesek az útviszonyok Máramaros megye közútjain, a borsai hágónál, a 18-as jelzésű országút 1400 méter fölötti szakaszán havazott szerdára virradóra – számolt be szerda reggel Dan Bucă, a megyei vészhelyzeti bizottság szóvivője.

Tájékoztatása szerint a Prislop-hágó térségében egycentiméteres hóréteg rakódott le a 18-as jelzésű országúton, és még mindig havazik. A megyén áthaladó országutak Borsa, Felsővisó és Petrova térségében nedvesek, de tiszták, a további országútszakaszok tiszták és szárazak. Az útkarbantartók tíz hókotróval dolgoznak az országutakon és összesen 44 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki – mondta a szóvivő.

Dan Bucă közlése szerint a megyei utak hegyvidéki szakaszai tiszták, de helyenként nedvesek. A megyei utakon hét hóeltakarító géppel dolgoznak és 70 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki az útkarbantartók, a látásviszonyok jók. A szóvivő elmondta azt is, hogy Máramaros megyében kilenc folyószakaszon jegesedett a víz és alakult ki part menti jég. A megyében a legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 13 fokot kedd reggel a Radnai-havasokban, a Mosolygó-tó (Iezer) melletti meteorológiai állomáson mérték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?