banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mintegy húsz gázai gyermeket szállítanak romániai kórházakba

A Gázai övezetben az izraeli hadsereg támadásaiban megsérült, illetve betegségben szenvedő 19 palesztin gyermeket Romániában fogják kezelni. Katonai repülőgépekkel hozzák el, és bukaresti kórházakba viszik őket.

A Gázai övezetben megsérült 19 palesztin gyermeket Romániába szállítják kezelésre, a legtöbbjük Ciszjordániából érkezik, írja forrásaira hivatkozva a Digi24. Az első információk szerint a gyerekeket június elején hozzák Romániába, de lehetséges, hogy a szállításra már korábban is sor kerül.

Egy sérült fiút kezelnek kórházban a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában 2024. május 15-én. | Fotó: Agerpres

A repülés időpontja még ezután dől el. 16 palesztin gyermeket a bukaresti Grigore Alexandrescu kórházba visznek. Másik három gyermek jelenleg Törökországban van, és rákbetegségben szenvednek, őket a Marie Curie kórházba viszik őket. Az akció a román hadsereg missziója, amelybe a légierő gépei is részt vesznek. A mentőakciót az Európai Unió kérte az ilyen helyzeteket európai szinten kezelő központon keresztül, mivel ezek a gyerekek súlyos állapotban vannak, és azonnali segítségre van szükségük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?