Palesztin szolidaritási gyűlést szerveznek Bukarestben

A Romániai Palesztin Közösség Egyesülete szombaton nyilvános gyűlést szervez a bukaresti Egyetem téren szolidaritásból a palesztin néppel. A fővárosi csendőrség a többi illetékes intézménnyel együtt intézkedéseket hoz a rendezvény biztonsága, a közrend és a gyűlés résztvevőinek védelme érdekében.

Szolidaritásból a palesztin néppel a Romániai Palesztin Közösség Egyesülete nyilvános gyűlést tart a fővárosban 16 órától 18 óráig. A bukaresti csendőrség azt tanácsolja a tüntetésen részt vevő személyeknek, de más polgároknak is, hogy kerüljék a konfliktusok minden formáját. 

Kép forrása: a Románia–Palesztina Szolidaritás szervezet Facebook-oldala

A csendőrség emlékeztet arra, hogy a hatályos törvényi rendelkezések értelmében tilos és bűncselekménynek minősül a nyilvános gyűléseken való részvétel, ha bármilyen fegyver, robbanó- vagy gyújtóanyag, irritáló vagy bénító hatású anyag, áramütő eszköz vagy más olyan tárgy van náluk, amely erőszakos cselekményekre vagy a rendezvények normális menetének megzavarására alkalmas.

Pénteken az Iszlám Együttműködési Szervezet tagjait képviselő 22 ország nagykövetei és képviselői Romániában elítélték a Gáza, az Al-Quds Al-Sharif és Ciszjordánia elleni „folyamatos agressziót”. A bukaresti palesztin nagykövetségen találkozó diplomaták felszólították Romániát és más államokat, hogy nyújtsanak humanitárius segélyt, orvosi ellátást, vizet és áramot, és segítsenek azonnal humanitárius folyosókat nyitni, hogy a sürgősen szükséges segélyeket biztonságosan eljuttathassák a Gázai övezetbe.

A találkozón részt vettek Szaúd-Arábia, Palesztina, Libanon, Algéria, Egyiptom, Indonézia, Irán, Irak, Jordánia, Kazahsztán, Kuvait, Líbia, Malajzia, Nigéria, Szíria, Marokkó, Egyesült Arab Emírségek, Katar, Törökország, Tunézia, Szudán, Pakisztán diplomáciai képviselői.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?