banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mintegy ezer térfigyelő kamerát szerelnek fel a jövőben Marosvásárhelyen

Mintegy ezer nagy teljesítményű videókamerát terveznek felszereli Marosvásárhelyen a következő négy évben. A projekt már idén elkezdődik – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Soós Zoltán.

A polgármester elmondta, hogy idén körülbelül 200 kamera kerül a helyére a város legfontosabb útkereszteződéseiben és közterületein, valamint a városszéli területeken, különösen az erdők és beépítetlen területek mellett.

A kamerarendszer segítségével hatékonyabban követhető és azonosítható az illegális hulladék törvénytelen elhelyezése az erdőkben és a várost övező területeken. Ugyanakkor azáltal, hogy a kamerákat intézmények, emlékművek, szobrok vagy játszóterek, iskolák, parkok környékén szerelik fel, nagyobb védelmet lehet majd biztosítani a létesítmények számára – fejtette ki.

Hozzátette: a nagy forgalmú övezetekben felszerelt kamerák hozzájárulnak a közúti forgalom normalizálódásához is, mert a videokamerák jelenléte a közlekedési szabálysértések jelentős csökkenéséhez vezet.

A polgármester elmondása szerint idén 200 kamera kerül a helyére | Fotó: Mariș Cristian Daniel

Soós Zoltán a tervezett vállalkozói inkubátorház projektjét is ismertette, amelyet a helyi tanács a legutóbbi ülésén jóváhagyott, és amely a választási program egyik pontja volt.

„Azt szeretnénk, hogy a marosvásárhelyi vállalkozások lendületet vegyenek, megfelelő ütemben fejlődhessenek, célunk pedig a vállalkozói szellemiség újjáélesztése a városban és a vállalkozások támogatása üzleti inkubátorházak létrehozása által. A vállalkozói klaszterek elsődleges célja a kutatás, a fejlesztés és az innováció ösztönzése az üzleti környezetben” – mondta a városvezető.

A polgármester ugyanakkor bejelentette, hogy a prefektúrával közösen minden intézkedést meghoznak annak érdekében, hogy mihamarabb elszállítsák azt a medvét, amelynek jelenlétét a marosvásárhelyiek a Tudor negyedbeli Negoj és Posada utca környékén észlelték.

A helyi tanácshatározat szerint a városvezetés szolgáltatási szerződést köt, amely alapján beavatkozhatnak és elszállíthatják a medvét, amennyiben az állat a település belterületére téved, illetve intézkednek, hogy megszerezzék a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztérium kivételezési jóváhagyását, hogy a medvéket befoghassák áttelepítés vagy áthelyezés céljával.

(Címlapkép: Pixabay)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?