Miniszterelnök: a közalkalmazottak béremelése az állami bevételektől függ

A közalkalmazottiak törvény által előírt béremelésére akkor kerülhet sor, ha az állami költségvetés bevételei növekednek – jelentette ki Nicolea Ciucă kormányfő.

Illusztráció | Fotó: PixabayA közszolgálati televízió csütörtök esti műsorában a miniszterelnök elmondta, a kormány számára sem „kényelmes”, hogy a törvény hatályba helyezését halogassa.

„Minél hosszabb ideig halasztjuk el, annál nagyobb összegekről lesz majd szó. Emiatt akarunk beruházásokat, hogy nőjön a bevételek mértéke, és ültethessük gyakorlatba a béremelésekről szóló törvényt” – magyarázta Ciucă.

Kifejtette ugyanakkor, hogy 2022. január elsejétől az egészségügyben dolgozók egy része – az ápolók és betegszállítók –, valamint a tanügyi alkalmazottak megkapják a törvény szerint őket megillető béremelés egy részét. Ezt a döntést az e munkavállalói kategóriák által végzett munka indokolja – fejtette ki a kormányfő, felkérve a többi közalkalmazotti kategória képviselőit, hogy legyenek türelemmel és bízzanak abban, hogy a költségvetési bevételek növekedésével a kormány minden tőle telhetőt megtesz a törvény betartatása érdekében.

Kapcsolódók

Kimaradt?