Egységesítette a kormány a közalkalmazottak jogállását

A fejlesztési és közigazgatási minisztérium javaslatára döntött kedden a kormány egy sürgősségi rendeletről, amely értelmében a közalkalmazottak jogállása egységes lesz – jelentette be kedden, a kormányülést követően Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

Cseke Attila | Fotó: gov.roA sürgősségi kormányrendelet a hatályos közigazgatási törvénykönyvet módosítja, és a katonai, illetve bizonyos belügyi közalkalmazottak kivételével megszünteti a speciális közalkalmazotti státuszt – mutatott rá a szaktárcavezető. Cseke Attila elmondta: a módosításra, amelyet a közigazgatási törvénykönyv is előír, azért volt szükség, mert a hatályos rendelkezések értelmében, például az önkormányzathoz alkalmazott helyi rendőr speciális közalkalmazotti státuszt töltött be, ami gondot okozott egy versenyvizsga esetén, vagy egy későbbi alkalmazáskor.

A sürgősségi kormányrendelet elfogadására azt követően került sor, hogy beiktatták az új kormányt, amelynek joga van sürgősségi kormányrendeleteket elfogadni– összegzett a szaktárcavezető.

Kapcsolódók

Kimaradt?