banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Mérlegelik a hatóságok, tegyék-e kötelezővé az oltást különböző csoportoknak

Forrás: gov.roNelu Tătaru tiszteletbeli miniszterelnöki tanácsadó, volt egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, szerdán arról tárgyal Florin Cîțu kormányfővel, hogy tegyék-e kötelezővé a koronavírus elleni oltást vagy az időszakos tesztelést a kórházi és tanügyi alkalmazottak számára.

Fontos: döntés még nem született az ügyben, egyelőre csak nyilatkozatok szintjén kommunikálnak a kérdésről a hatóságok.

Az Agerpres híradása szerint Tătaru előbb mindenképpen információkat gyűjt az egészségügyi személyzet átoltottságáról, valamint arról, hogy hányan estek át a koronavírus-fertőzésen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A volt egészségügyi miniszter hozzátette, Cseke Attila ügyvivő tárcavezetővel, két egészségügyi államtitkárral, valamint László Attilával, a szenátus egészségügyi bizottságának alelnökével is egyeztetett a koronavírus-járvány negyedik hullámának alakulásáról. Tătaru szerint az intenzív terápiás ágyak száma 1500-ra bővíthető az országban, és meg kell vizsgálni, mely régiókban kellene növelni a férőhelyet, hiszen az esetszám nem mindenhol ugyanolyan mértékben emelkedik.

A miniszterelnök tiszteletbeli tanácsadója hangsúlyozta, a kórházakban a koronavírusos és nem koronavírusos betegeket is el kell látni, nem fordulhat elő, hogy a krónikus betegek ne részesüljenek egészségügyi ellátásban.

Kapcsolódók

Kimaradt?