banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Itt vannak a részletek: az augusztus 31-e után oltottak kaphatnak élelmiszer-utalványt

Aláírta pénteken Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter azt a rendeletet, amelynek értelmében 100 lej értékű élelmiszer-utalványt kapnak azok a személyek, akik megkapták SARS-CoV-2 elleni oltás mindkét adagját.

A vakcina teljes adagjával beoltott emberek az immunizálás helyszínén – az oltóközpontban, a családorvos rendelőjében vagy a járóbeteg-ellátóban – kapják meg az 5 élelmiszerutalványt, összesen 100 lej értékben. Ez azokra érvényes, akik az erről rendelkező sürgősségi kormányrendelet hatályba lépése, azaz 2021. augusztus 31-e után kapták meg a teljes adagú oltást. Az utalványokat az utolsó adag vakcina beadásától számított 60 napon belül lehet igényelni.

Cseke Attila azt mondta, az általa aláírt rendelet véglegesíti a jogi keretet, amelynek alapján elkülönítik az erre szánt összeget, kinyomtatják az utalványokat és eljuttatják azokat az oltási helyszínekre.

Számításaik szerint októberben fognak megérkezni az élelmiszerutalványok az oltópontokba, családorvosi rendelőkbe, járóbeteg-ellátókba.

(Címlapi illusztráció forrása: Kocsis B. János)

Kapcsolódók

Kimaradt?