banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mérgező füst tart Magyarország felé a nagyszalontai tűzeset nyomán

Fotó: Borsi Balázs

Tűz ütött ki csütörtök este Nagyszalontán, a város szélén, a Granuplast Direct vállalathoz tartozó műanyag hulladékgyűjtő és újrahasznosító raktárban.

Laura Bondar, a nagyváradi területi határrendészet szóvivője szerint péntek reggel 6:30 körül lokalizálták a tüzet, és nem állt fenn annak a veszélye, hogy átterjedne a környék más településeire.

A katasztrófavédelmi felügyelőség mintegy 50 katonai tűzoltóval és más hatóságok által kiküldött csapatokkal még mindig dolgozik a tűz felszámolásán. A tűz miatt mérgező, fekete és sűrű füst került a légkörbe, amely nem a város, hanem Magyarország felé tart.

Értesítették a magyar hatóságokat

A Bihar megyei környezetvédelmi őrség főfelügyelője, Sever Şerbănescu közölte, hogy a szél a magyarországi Geszt település felé viszi a füstöt. A román határrendészet értesítette a magyar hatóságokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Granuplast Direct kft. hulladéklerakatában 1300 tonna műanyag és szemcsés hulladék található, utóbbi a hulladék felaprításából származik. A cég összegyűjti a műanyaghulladékot, speciális gépekkel felaprítja, majd továbbadja más cégeknek.

A Bihar megyei környezetvédelmi őrség képviselői hétfőn kezdik meg a cég ellenőrzését, miután pénteken meghagyták a cég ügyvezetőjének, hogy a jövő hét elején jelentkezzen az intézmény székhelyén.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?