Merész terv: korlátoznák a hazai élelmiszerekre alkalmazható árrést

Olyan jogszabálytervezetet készül kidolgozni a mezőgazdasági minisztérium, amely 20 százalékra korlátozza a kiskereskedők által alkalmazható megengedett árrést a hazai előállítású élelmiszerek esetében, közölte pénteken Florin Barbu miniszter.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy a parlament nemrég meghosszabbította december 31-ig az alapélelmiszerek árrésének korlátozásáról szóló intézkedés hatályát. Ezzel párhuzamosan a szaktárca dolgozik egy tervezeten, amely szerint a kiskereskedők legfeljebb 20 százalékos árrést alkalmazhatnak a román élelmiszertermékekre. Illusztráció: Pexels „Az importból származó termékekre akkora árrést számolhatnak rá, amekkorát akarnak" – idézi a minisztert az Agerpres hírügynökség. A miniszter szerint a kiskereskedelmi vállalatok jelenleg nagyobb árrést tesznek a hazai élelmiszerekre, mint az importtermékekre.

Florin Barbu beszélt arról is, hogy az alapélelmiszer-árrés korlátozásának köszönhetően 2023-ban és 2024-ben 8-28 százalékkal mérséklődött az érintett termékek ára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?