Mentalitásváltást remél Tánczos Barna miniszter a Zöld Péntek programtól

A környezettudatosabb közlekedést szorgalmazza a Zöld Péntek program, amelyet a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti minisztérium indított pénteken. Az RMDSZ közleménye szerint, Tánczos Barna ezen a napon metróval és gyalog ment be a munkahelyére.

„A Zöld Péntek a Környezetvédelmi Minisztérium kezdeményezése, amellyel mindenkit arra ösztönzünk, hogy pénteken alternatív közlekedési eszközöket válasszon. Mondjon nemet a saját autójának, és válasszon olyan közlekedési eszközöket, amelyekkel egyáltalán nem vagy kevésbé szennyezi a környezetet. Ezek közé tartozik a tömegközlekedés, a bicikli, a gyaloglás, a roller vagy akár az elektromos autó” – nyilatkozta a tárcavezető.

Tánczos szerint ezekkel a kezdeményezésekkel az a céljuk, hogy tisztább legyen a levegő a nagyvárosokban, és hogy ne érje ilyen jellegű kritika Romániát az Európai Unió részéről.

„A mentalitást is szeretnénk megváltoztatni, valóban, egy picit le kell mondanunk a kényelemről, tovább tarthat az út a munkahelyre, de ezzel elérhetjük azt, hogy tisztább környezetünk, tisztább levegőnk legyen” – emelte ki a közlemény szerint a kampány lényegét a miniszter.

A Zöld Péntek programhoz számos közjogi méltóság, közintézmény, közalkalmazott, civil szervezet, magánvállalat és magánember csatlakozott.

(Címlapkép: Facebook)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?