Menesztenék a polgármestert, ezért referendumot szerveznek egy Brassó megyei községben

A Brassó megyei Szúnyogszék (Dumbrăvița) községben június 19-én kerül sor a polgármester leváltásáról szervezett első romániai népszavazásra. A PNL-s elöljáró menesztése érdekében az USR kezdeményezésére több mint 1100 aláírást is összegyűjtöttek a községben.

Az USR szúnyogszéki (másképpen: szúnyogszegi) tagjai arra buzdítják a község lakóit, hogy vegyenek részt a népszavazáson és szavazzanak a település jelenlegi polgármesterének, Popa Zachiu (PNL) menesztése mellett. Az elöljárót azért akarják leváltani, mert a kezdeményezők szerint egyáltalán nem törődik a község fejlődésével, pedig 16 éve áll a helyi közigazgatás élén, ötödik polgármesteri ciklusát tölti.

A Szúnyogszék községhez tartozó Vledény (Vlădeni) főutcája | Fotó: Wikipédia

„Szúnyogszék túl sokáig a véletlenre volt bízva. Nincsenek útjaink, nincs csatornázás, a közszolgáltatások szinte nem is léteznek, nincs bölcsődénk, nincs parkunk vagy tisztességes játszóterünk, az óvodai és iskolai körülmények siralmasak. Elképzelhetjük, hogy a jelenlegi polgármester mennyi mindent tehetett volna ebben a 16 évben, ha megnézünk más településeket” – mondják a helyi ellenzék tagjai, akik példaként a Fehér megyei Maroscsügedet (Ciugud) hozták fel követendő példaképp.

Mint mondják, az országban léteznek követendő modellek, amelyeket át lehetne venni, csak egy olyan polgármesterre volna szükség, akit érdekel községe fejlődése - írta meg a Hotnews.

A portál emlékeztetett, hogy februárban az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megállapította: Popa Zachiu polgármester esetében a 2016. október 4. és 2020. szeptember 8. közötti időszakban összeférhetetlenség állt fenn, mivel tagja volt a helyi óvoda igazgatótanácsának, amelyben a sógornője, az oktatási intézmény igazgatója is helyet foglalt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?