Vádat emeltek egy polgármester ellen kiskorúval szemben elkövetett nemi erőszak miatt

Bíróság elé állítja a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) az Ilfov megyei Ştefăneştii de Jos település előzetes letartóztatásban levő polgármesterét. Ionel Robert Ştefant azzal vádolják, hogy többedmagával megerőszakolt egy 13 éves lányt, aki teherbe esett, majd gyermeket szült.

Ugyanebben az ügyben kábítószer birtoklása miatt vádat emeltek az elöljáró fia ellen is, miután a polgármesternél tartott februári házkutatáskor 7,25 gramm kannabiszt találtak a fiú szobájában. További hat személyt kiskorú sérelmére elkövetett emberkereskedelem, nemi erőszak, ütlegelés és más erőszakos cselekmény, valamint tanúvallomás befolyásolása miatt állítanak bíróság elé.

Az ügyészek szerint a vádlottak 2017-ben és 2018-ban szexuálisan kizsákmányoltak egy 13 éves lányt. Ionel Robert Ştefan polgármestert először 2021 júniusában vették őrizetbe nemi erőszak miatt, akkor azonban a bufteai bíróság ügyészségének egyik ügyésze úgy döntött, hogy szabadlábon vizsgálják ki. Később átvette a nyomozást a DIICOT, amely 2022 februárjában őrizetbe vette az elöljárót.A kép illusztráció | Fotó: Adobe Stock

A DIICOT közleménye értelmében az egyik vádlott, kihasználva az akkor 12 éves, iskolázatlan lány kiszolgáltatottságát, romantikus kapcsolat illúzióját keltve (loverboy-módszer) több ízben is szexuális kapcsolatot létesített vele, majd megfenyegette, hogy beszámol a történtekről a szüleinek. A férfi több ízben is erőszakot alkalmazott a lánnyal szemben, hogy rávegye mindarra, amit kért tőle (például, hogy csak a férfi kérésére találkozzanak, hogy ne mondja el az igazat a rendőrségnek, miután teherbe esett, hogy hazudjon a szüleinek a kapcsolatukról). Ugyanakkor fenyegetőzéssel és erőszakkal arra kényszerítette a lányt, hogy két másik vádlottal is szexuális kapcsolatot létesítsen. Később – állítják az ügyészek – egy másik vádlott is arra kényszerítette a lányt, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen más férfiakkal.

Az ügyben a hatóságoknak nyilatkozó személyeket különböző módszerekkel próbálták meg elhallgattatni, a lánynak ajándékokat ajánlottak fel, családját megfenyegették, az egyik feljelentőt pedig többször olyan súlyosan bántalmazták, hogy 11-12 napos orvosi ellátásra szorult.

A vádiratot a bukaresti törvényszékre küldték.

Kapcsolódók

Kimaradt?