Megvásárolja a megyei tanács a zabolai tábor telkét a református egyháztól

A Kovászna megyei önkormányzat megvásárolja a zabolai tábor területét, így elkezdődhet a szabadidőközpont korszerűsítése.

Kiváló helyszín nyári táborozásra | A szerző felvételeA megyei tanács legutóbbi ülésén döntés született arról, hogy megvásárolják a zabolai 3200 négyzetméteres telket, amelyen Csipkés tábor működik. Az ingatlanért közel 179 ezer lejt fizetnek a református egyháznak.

Az önkormányzat eddig a zabolai tábor építményeit birtokolta, ám nem tudott befektetni a szabadidős létesítmény korszerűsítésébe, mivel a telek nem volt a tulajdonában. Az önkormányzat még 2011-ben vette át a kormánytól a tábort, azonban a terület a református egyház tulajdonában maradt, és 25 éves koncessziós szerződés volt rá érvényben. Abban az évben a kommandói, uzonkafürdői és bodzakrasznai ifjúsági szabadidőközpontok is a megyei tanács tulajdonába kerültek, de eddig csak a kommandói tábort sikerült korszerűsíteni.

Tamás Sándor tanácselnök szerint a zabolai terület árát egy megbízott értékbecslő állapította meg. „Amellett, hogy gyarapítjuk a megye vagyonát, újjáépítjük a zabolai tábort” – mondta Tamás Sándor.

A 70 férőhelyes zabolai Csipkésben lévő 15 faház kiválóan alkalmas nyári táborozásra, de a főépületet teljesen át kell építeni, hogy a működést télen-nyáron biztosíthassák.

Kapcsolódók

Kimaradt?