Megnyílt a második csíkszeredai oltásközpont

A szerző felvételeiHétfőn elkezdte a működését Csíkszeredában a hargitai megyeszékhely második oltásközpontja. A megyei tanács tulajdonában lévő Kossuth utcai ingatlanban kialakított helyszínen a városlakókat várják elsősorban az oltási kampány második szakaszában. A központ nem működik még teljes kapacitással, mert egyelőre nincs megfelelő mennyiségű oltóanyag.

Bemutatták a sajtó képviselőinek a Csíkszereda belvárosában megnyitott oltásközpontot, amely hétfőn reggeltől fogadja az oltási kampány második szakaszában a 65 éven felülieket, illetve a krónikus betegségben szenvedőket, valamint a kulcsfontosságú területen dolgozókat.

Az eseményen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszámolt arról, hogy a megyei tanács tulajdonában álló, egykori mentőállomás épületét mintegy 150 ezer lejes ráfordítással tették alkalmassá az oltási tevékenységre. Az épületben négy helyiségben adhatják be a vakcinát, ezek közül egyelőre kettőben zajlik a tevékenység, a másik kettőt hétfőn nem üzemelték be, mert nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű oltóanyag.

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere arról számolt be, hogy a város által felajánlott további két ingatlanban egyelőre nem indult el az oltás, azonban napokon belül azok is megnyithatnak. Mint a városvezető kifejtette: olyan épületet kerestek, amelyek a következő egy évben nem esnek ki semmilyen funkcióból. Ezért a volt zsögödfürdői vendéglő épületében fogadják majd az alcsíki lakosokat, a hőszolgáltató vállalat Akác utcai volt épületében pedig a felcsíkiak kaphatják meg az oltást.

Zsögödfürdőn 4567, az Akác utcában 5565 személy kaphatja meg az oltást a második szakaszban - tájékoztatott Korodi Attila. A város a két ingatlanban teljes körű felújítást végzett, az előírásoknak megfelelően ellátták az oltásközpontokat megfelelő elektromos hálózattal, fűtéssel, interneteléréssel, kialakították az oltóhelyiségeket, elválasztókat – részletezte a polgármester.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?