Még nem kapták meg az iskolák a próbaérettségi eredményeit

Az Edupedu oktatási szakportál forrásai szerint a próbaérettségi eredményei még nem érkeztek meg az iskolákba. Az oktatási minisztérium által közzétett menetrend szerint március 15-én kell közölni a végzősök jegyeit, a tanároknak pedig március 13-áig kellett befejezni a dolgozatok kijavítását.

A minisztérium úgy határozta meg, hogy egy tanárnak körülbelül 50 dolgozatot kellett kijavítani, amelyeket beszkenneltek és feltöltöttek a digitalizált platformra. Az Edupedu szerint azonban egy tanárnak 70, akár 80 dolgozatot is pontoznia kellett.

Fotó: Adobe Stock

A próbaérettségi során kapott eredményeket az egyes iskolák szintjén elemzik a diákokkal folytatott egyéni megbeszéléseken, az osztályszintű kiértékeléseken, a szülőkkel való találkozókon és a tanári kar szintjén, hogy még a nyári vizsgák előtt intézkedéseket hozzanak az iskolai teljesítmény javítására.

A próbavizsgán elért eredmények nem fellebbezhetők meg, és nem kerülnek be a katalógusba. Kivételes esetekben azonban, a diákok vagy a szülők írásbeli kérelme alapján beírhatóak. Mint megírtuk, idén a dolgozatokat már digitálisan javították.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?