Maszol #Fórum: Meddig drágul még az élet?

Mindenkit érintő témát választottunk a Maszol #Fórum március 24-én, csütörtökön 20 órakor kezdődő adásának: Rácz Béla Gergely kolozsvári közgazdásszal, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem adjunktusával arról beszélgetünk, milyen hatásai vannak a földgáz és a villanyáram árkompenzációjának, illetve az üzemanyagok áremelkedésének, amely immár az élelmiszerek árában is visszaköszön.

Miután az üzemanyagárak is az egekbe szöktek, várható volt, hogy a megnövekedett szállítási költségek megjelennek az élelmiszerek árában. Ehhez adódik a villanyáram és a földgáz árának korábbi  növekedése is. Bár a romániai fogyasztókat április 1-je után is védi a kormány által múlt héten elfogadott és a következő egy évre érvényes árplafon, az infláció és az ukrajnai háborús helyzet ugyanúgy hozzájárul az árak változásához. Ezt járjuk közbe meghívottunkkal. A beszélgetést Borsi Balázs, a Maszol főszerkesztője moderálja. 

Amennyiben kérdése van a témával kapcsolatban, írja meg hozzászólásban az élő adás alatt. Az olvasói kérdéseket feltesszük meghívottunknak, így közvetlenül a szakembertől kaphatnak választ feltevéseikre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?