Magára hagyta a túravezetője, a hegyimentők segítettek a kezdő túrázón

Magára hagyott egy kezdő túrázót a Bucsecs-hegységben a túravezetője – számolt be szombaton a Prahova megyei hegyimentőszolgálat.

Azt írták, hogy a férfinak ez volt az első komolyabb túrázása a hegyvidéken. A közösségi oldalon bukkant rá egy férfira, aki magát túravezetőként reklámozta és pénzért cserébe vállalta a szervezett csoport vezetését.

A hegyimentők segítettek a túrázón | Fotó: Prahovai Salvamont

Az azugai állomástól a Diham vendégházig volt betervezve a kirándulás, de a csoport egy adott ponton letért a kijelölt útról és meredek szakaszon folytatták a túrázást. A kezdő túrázó számára viszont ez az útvonal már túlzottan megterhelő volt. Erőnlétileg teljesen kimerült, és nem bírta folytatni. „Ami felháborító, hogy ez az úgynevezett túravezető úgy döntött, hogy a csoport többi tagjával folytatja az utat. Ügyfelét egyszerűen magára hagyta az erdőben” – olvasható a hegyimentők Facebook-bejegyzésében. A megrémült férfi ekkor értesítette a Salvamontot, akik lesegítették őt a hegyről.

A hegyimentők felhívták a kezdő túrázók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor túravezetőt választanak az interneten.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?