Ludovic Orban: indokolt lenne Magyarország szavazati jogának felfüggesztése az Európai Unió intézményeiben

Ludovic Orban indokoltnak tartja Magyarország szavazati jogának felfüggesztését az Európai Unió intézményeiben a magyar kormányfő tusványosi Európa-ellenes kijelentései miatt.

A Jobboldal Ereje elnöke a párt országos tanácsának hétfői ülése utáni sajtótájékoztatóján elmondta, más embernek ismerte meg Orbán Viktort a kilencvenes évek elején. „Akkor egy liberális, euro-atlantista politikus volt, mára már Oroszország ötödik hadoszlopa az Európai Unióban, olyan eszmék hirdetője, amelyeket letűntnek hittem a második világháború után. Az uniós szerződés és az EU alapját képező értékek és elvek durva megsértését jelenti fajokról, rasszizmusról beszélni egy multikulturális Európában, ahol tiszteletben tartják a kisebbségek, vallási kisebbségek, nemzeti kisebbségek jogait, a gyakorlatban” - fejtette ki Ludovic Orban.Ludovic Orban | Fotó: Agerpres

A korábbi kormányfő és PNL-s pártelnök leszögezte: „tökéletesen indokolt” lenne megindítani az eljárást Magyarország szavazati jogának felfüggesztésére az uniós testületekben, mivel Orbán Viktor szerinte Európa- és EU-ellenes üzeneteket közvetít.

Orban megjegyezte, hogy egyetlen román pártelnök volt, aki elfogadta a meghívást az idei Bálványosi Szabadegyetem és Diáktáborba (Tusványosra). Hozzátette: azért járt el így, mert fontosnak tartja, hogy a román pártvezetők kifejtsék az álláspontjukat az ilyen rendezvényeken. „Hogyan ismerhetik meg az álláspontunkat a résztvevők, ha az RMDSZ-en kívül a kormánykoalícióból senki nem volt jelen?” - fogalmazott a Jobboldal Ereje elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?