banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Lőszerraktárt találtak az iskola szomszédságában, kiköltöztették a diákokat

Kiköltöztették a diákokat a iaşi-i Vasile Lupu Pedagógiai Gimnázium bentlakásából, miután az épülettől mindössze 50 méterre egy második világháborús lőszerraktárra bukkantak - közölte hétfőn Mihai Chirica, Iaşi polgármestere.

A bentlakásban 195 tanuló volt elszállásolva, és itt folyt az oktatás 121 elemi iskolás számára is, írja az Agerpres. Hétfőn reggel a közelben zajló építkezési munkálatok során, alapásáskor bukkantak rá a munkások a lőszerraktárra, amelyben a polgármester szerint “több száz, de az is lehet, hogy több ezer”, valószínűleg német gyártmányú fel nem robbant lövedéket találtak.Fotó: Facebook/Liceul Pedagogic Vasile Lupu

Mivel a raktár alig 50 méterre található az oktatási intézménytől, a helyi vészhelyzeti bizottság úgy döntött, hogy az épületet kiürítik és a tanórákat felfüggesztik. A környéket lezárták, a rendvédelmi hatóságokon kívül senki nem léphet a területre a katasztrófavédelmi felügyelőség engedélye és felügyelete nélkül, még a közműhálózatok javításának céljából sem.

A vészhelyzeti bizottság a hétfői ülésen azt is elrendelte, hogy minden területrendezési munkálathoz, amelyet olyan területen végeznek, ahol 1945 óta nem történt építészeti beavatkozás, a katasztrófavédelem felügyeletére van szükség.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?