Öt megyében nem lesz hétfőn tanítás az iskolákban a havazás miatt

A rendkívül rossz időjárás miatt hétfőn nem lesz tanítás Brăila, Konstanca, Călăraşi, Galac és Tulcea megyében - tájékoztatott vasárnap a tanügyminisztérium.

Ligia Deca oktatási miniszter vasárnap távkonferenciát szervezett a hóviharok által sújtott megyék főtanfelügyelőivel. „Tekintettel a kedvezőtlen időjárási körülményekre, amelyek több megyében egyes utak lezárásához és az áramellátás megszakadásához vezettek, a megyei rendkívüli helyzetek bizottságainak döntése alapján az oktatási minisztérium jóváhagyja, hogy ovember 27-én, hétfőn szüneteljen a tanítás a Brăila, Konstanca, Călăraşi, Galac és Tulcea megyei közoktatási intézményekben” – közölte a tárca.

Fotó: Kulcsár Mária

Az elmaradó tanórák pótlásáról a tanfelügyelőségek az érintett iskolákkal közösen döntenek majd, és tájékoztatják erről a minisztériumot.

„A főtanfelügyelőktől kapott információk szerint az ország többi megyéjében jelen helyzetben nem indokolt a tanítás megszakítása. Mivel azonban a helyzet változhat, a tanügyminisztérium folyamatosan tartja a kapcsolatot a tanfelügyelőségekkel” – szögezik még le közleményben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?