banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

FRISSÍTVE – Lezuhant egy kisrepülőgép Bákó megyében, felfüggesztették a keresést

FRISSÍTVE: Lezuhant egy ultrakönnyű repülőgép a Bákó megyei Buhoci településhez közeli erdőben – közölte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője. FRISSÍTÉS: A sötétedés miatt felfüggesztették a keresést.

A kép illusztráció | Forrás: ProAviația Facebook-oldalAndrei Grecu azt mondta: 18 óra körül bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint Buhoci település térségében „lezuhanhatott egy kisméretű repülőgép”, több mentőegységet is kivezényeltek a jelzett helyszínre.

A Bákó Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Cătălina Păduraru szerint a tűzoltókat a légiforgalom-irányító szolgálat (ROMATSA) értesítette arról, hogy riasztást észleltek a pilóta részéről. A rendőrök és a tűzoltók elkezdték a keresést – tette hozzá. A védelmi minisztérium illetékesei azt nyilatkozták, hogy nem katonai gépről van szó.

A sötétség miatt megszakította a Buhoci melletti erdőben lezuhant repülőgép keresését hétfő este a rohammentőszolgálat (SMURD) helikoptere, amelyet Iaşi megyéből rendeltek ki. A Iaşi megyei SMURD koordinátora, Diana Cimpoeşu elmondta, mintegy két órai keresés után a helikopter legénysége visszatér a bázisra, mert sötétségben nem folytathatják a kutatást a légi járművel.

Szombaton Prahova megyében történt légiszerencsétlenség, egy 55 éves gyakorlott műrepülőpilóta zuhant le a gépével, és a helyszínen szörnyethalt.

banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?