banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FRISSÍTVE – Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Dél-Kínában

FRISSÍTVE: Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép hétfőn a dél-kínai Kuanghszi tartományban, a fedélzetén 133 utassal – jelentette több kínai állami sajtóforrás. FRISSÍTÉS: Később 132 főre módosította az utasok számát a CCTV kínai állami televízió.

A China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú utasszállítója Kunmingból tartott Kantonba (Kuangcsou), amikor lezuhant. A baleset a dél-kínai Csianghszi régióban, Fucsou város közelében történt, a délkelet-kínai Teng megye egy távoli, dombos vidékén történt, Kuangcsoutól mintegy 300 kilométerre, ritkán lakott területen.

A kevesebb, mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép a VariFlight repülési információkat nyújtó platform adatai szerint 8800 métert meghaladó magasságban repült, amikor a felszállás után egy órával hirtelen a repülési magasság alá ereszkedett, és a sebessége is csökkent. Percekkel később kapcsolata megszűnt a földi irányítóközponttal.

A gép hegyoldalban csapódott be, ahol ennek nyomán tűz ütött ki. A kínai állami hírcsatornákon közzétett, a környéken készült amatőr felvételeken a hegyoldalról felszálló sűrű füst látható. A helyi hatóságok közlése szerint a tüzet már sikerült eloltaniuk a helyszínre érkező tűzoltóknak. Egyes felvételeken a gép leszakadt darabjai láthatóak, melyeket a becsapódás helyszínének környékén találtak meg. Folynak a mentési munkálatok, áldozatokról egyelőre nem közöltek híreket.

A pekingi légügyi hatóság megerősítette a baleset tényét és azt, hogy a repülőgép a földet érés során kigyulladt. A Boeing–737-es fedélzetén 132 ember tartózkodott, köztük a kilenctagú személyzet (ez első jelentések még 133 utasról szóltak).

A mentési munkálatok folyamatban vannak, áldozatok számáról és a baleset részleteiről egyelőre nem adtak hírt.

A Global Times című kínai lap információi szerint a balesetet szenvedett repülőgép hat és fél éve közlekedett. A lap az internetes kiadásában rámutatott: február 19-ig a kínai polgári légi közlekedésben a százmillió órát is meghaladta a biztonságos repülési idő, ami világszerte rekordnak számított.

Kínában utoljára 2010-ben történt halálos kimenetelű légi baleset: akkor az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban zuhant le gép, 44 ember halálát okozva.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?