banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

FRISSÍTVE - Lemond a kormányprogram nyilvános bemutatásáról a PSD, mert a katasztrófavédelem nem engedélyezi

Marcel Ciolacu pártelnök és a képviselőházi PSD-frakció | Fotó: PSD Facebook-oldal

FRISSÍTVE - Lemond a kormányprogram nyilvános bemutatásáról a Szociáldemokrata Párt (PSD), mert a katasztrófavédelmi főigazgatóság nem hagyta jóvá az esemény megtartását. FRISSÍTÉS: A katasztrófavédelem válaszolt: nem áll hatáskörében engedélyezni vagy megtiltani gyűlések, találkozók, események szervezését.

A PSD egy szerdai Facebook-bejegyzésben emlékeztetett arra, hogy két hónappal ezelőtt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kongresszusán 5000 küldött vett részt. „Az 5000 fős kongresszus megkapta, a PSD kormányprogramjának ismertetése nem kapta meg a DSU jóváhagyását. A PSD betartja a törvényeket, ezért lemond az eseményről” – szúrt oda a bejegyzésben a mostani koalíciós partnerének a Szociáldemokrata Párt.

Congres cu 5.000 de persoane s-a putut, prezentarea programului de guvernare al PSD, cu 20 de oameni în sală, nu a...

Közzétette: Partidul Social Democrat – 2021. november 24., szerda

A bukaresti rendőrség szeptemberben 10 ezer lejre bírságolta a PNL kongresszusának szervezőit. Lucian Bode belügyminiszter ezt a szeptember 28-i nyilatkozatában azzal magyarázta, hogy a küldöttek egy része nem tartotta be a biztonsági távolságot, illetve helytelenül viselte a maszkot. A liberális politikus hangsúlyozta, hogy a párt az állami intézmények jóváhagyásával tartotta meg a kongresszusát a Romexpo kiállítási csarnokban.

DSU: ez nem a katasztrófavédelem hatásköre

A katasztrófavédelmi főigazgatóságnak (DSU) nem áll hatáskörében engedélyezni vagy megtiltani gyűlések, találkozók, események szervezését – reagált a PSD korábbi közlésére szerdai közleményében az intézmény.

A DSU-nak nem tartozik a hatáskörébe a különféle események engedélyezése vagy szervezésének megtiltása, csak annyi a feladata, hogy a szervezők kérésére útmutatással, magyarázattal szolgáljon a vonatkozó járványügyi intézkedésekről - nyomatékosítják. Ez esetben azt válaszolták a hozzájuk érkezett megkeresésre, hogy az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) által legutóbb javasolt intézkedések lehetővé tennék az esemény megszervezését, ezek a javaslatok azonban csak akkor lépnek életbe, amikor a kormány elfogadja az erről szóló határozatot – magyarázta a DSU.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?