banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Láncbaleset történt Beszterce megyében, 800 liter üzemanyag ömlött az útra

Fotók: bistriteanul.roKét személygépkocsi és egy teherautó ütközött össze szerda este a Beszterce-Naszód megyei Szálva településen. Az egyik kisautó nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő társának, amelyet nekilökött egy szintén szabályosan közlekedő, üzemanyagot szállító teherautónak, amelynek megrongálódott tartálya.

A második ütközés következtében a teherautó tartályából mintegy 800 liter gázolaj ömlött ki az úttestre – írja bistriteanul.ro hírportál. A helyszínre nagy erőkkel szálltak ki a tűzoltók, hogy időben lemossák az útról az üzemanyagot, megelőzve annak lehetőségét, hogy lángra kapjon, és robbanás történjen.  

A balesetet egy Máramaros megyei jelzésű Dacia Logan vezetője okozta, aki Bethlen városából Máramarosszigetre tartott. A Naszód városának közelében található Szálva település egyik útkereszteződésében nem adott elsőbbséget egy Naszód felé tartó Audi márkájú autónak, amely szabályosan közlekedett.

Az ütközés következtében mindkét jármű súlyosan megrongálódott, az Audi ráadásul nekicsapódott az üzemanyagot szállító teherautó tartályának, amelyből így kiömlött az útra az üzemanyag. A teherautó-vezető lélekjelenlétének köszönhető, hogy azonnal megállította a motort, így nem lobbanhatott lángra a kiömlő gázolaj.

A balesetet okozó autóban egy 73 éves sofőr, a szintén hetvenes éveiben járó felesége, valamint a két unokájuk ült, a másik személyautóban egy besztercei fiatalember és a felesége, míg a teherautóban csak annak vezetője. Mindannyian ép bőrrel megúszták a balesetet. A vétkes idős sofőr egyébként azzal magyarázta figyelmetlenségét, hogy az útkereszteződés nem volt megfelelően kivilágítva.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?