Külföldi bevetésükről hazatartó Maros megyei tűzoltók segítettek egy autóbalesetnél

Több hétig tartó görögországi bevetésükről tartottak haza a Maros megyei tűzoltók, amikor Marosvásárhely bejáratánál egy autóbaleset történt. Az éppen hazatartó egység az érintett útvonalon haladt el, és ha már ott jártak, megálltak és az autóroncsokba szorult áldozatok műszaki mentésében is segítettek.

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tíz tűzoltója hétfőn tért vissza görögországi bevetéséből, ahol az erdőtüzek megfékezésében segédkeztek az ország 16 másik megyéjéből kiküldött további132 tűzoltóval együtt.

„Egy hosszú és fárasztó hazaút után, mielőtt a kollégák elismerő tapssal fogadhatták volna tűzoltóinkat a parancsnokság székhelyén, a Görögországból hazatérő tűzoltóink megálltak egy Marosvásárhely Segesvár felőli bejáratánál történt balesetnél. Két autó ütközött össze, és egy személy beszorult a roncsokba, akit a tűzoltók szabadítottak ki, ezzel is bizonyítva szakértelműket és rátermettségüket” – mondta a Maros megyei tűzoltóság szóvivője, Dan Petru Daniel.

A balesetben egyébként hat személy sérült meg, egyikük életveszélyes állapotba került, egy másik személy súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg.

(Címlapkép: ISU Mureș/Facebook)

  

Kapcsolódók

Kimaradt?