banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Külföldi NATO-katonák is felvonultak a bukaresti katonai parádén

Több mint 2400 katona és belügyi alkalmazott vonul fel mintegy 150 katonai járművel a bukaresti Diadalív alatt a román nemzeti ünnep alkalmából pénteken.

Az ünnepség a román himnusszal és húsz ágyúból leadott díszlövéssel kezdődött. Klaus Iohannis államfő koszorút helyezett el a harctéren elesettek emlékére, majd egy perces néma csenddel adóztak a hősöknek.Fotó: Agerpres

Az ünnepi díszmeneten részt vettek a Védelmi Minisztérium, a belügyi tárca, a vámügyi hatóság, a hírszerző szolgálat, a különleges távközlési szolgálat, a börtönigazgatóság képviselői, akikhez mintegy 250 külföldi - belga, francia, észak-macedón, moldovai, luxemburgi, lengyel, portugál, spanyol, amerikai, holland - katona, illetve a Romániában állomásozó NATO-csapatok képviselői csatlakoztak. Jelen volt Klaus Iohannis államfő, Marcel Ciolacu miniszterelnök, Nicolae Ciucă szenátuselnök, Alfred Simonis ügyvivő képviselőház-elnök, a kormány tagjai, intézményvezetők, diplomaták, egyházak képviselői, politikusok és veteránok is.

A Diadalív tere fölött repülők és helikopterek írtak le tiszteletköröket. A helyszínen harci eszközöket bemutató kiállítás is volt.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?