Valószínűleg nem tartják meg a december elsejei katonai parádét Bukarestben

Ludovic Orban miniszterelnök vasárnap délelőtt úgy nyilatkozott a bukaresti sajtónak, hogy idén visszafogottabban ünnepelik meg a december elsejei nemzeti ünnepet. Ugyanakkor a fiataloktól is a visszafogott bulizást kérte a téli ünnepkörben.

A járvány-megelőzési előírások betartásával ünnepelik meg a 102 évvel ezelőtti gyulafehérvári eseményeket, nem tartják meg például az ilyekor szokásos katonai parádét. A megemlékező ünnepségeken legtöbb 50 személy vehet majd részt.

Arra az újságírói kérdésre, hogy online közvetítéssel, de nézők nélkül megtartják-e a parádét, a kormányfő azt válaszolta, hogy erről november 14-én, a vészhelyzet esetleges újabb egy hónappal történő meghosszabbításával egy időben döntenek kormányhatározat által.

A társas összejövetelek, mulatságok elnapolására kérte a fiatalokat vasárnap. Azt üzente a fiataloknak: halasszák el a különböző összejöveteleken, bulikon való részvételt, ahol kockára teszik egészségüket. Noha a fiatalok zöme tünetmentesen átesik a betegségen, a fertőzést továbbadhatják családtagjainak, nagyszüleinek, akikre nézve veszélyes a vírus.

A szilveszterrel kapcsolatban Orban úgy nyilatkozott: az emberek megszállhatnak kereskedelmi szálláshelyeken, de nem tarthatnak partikat.

„A szilveszteri buli privát jellegű összejövetelnek számít, akárcsak az esküvők vagy a keresztelők. Elmehetnek szállodába, de nem szervezhetnek összejöveteleket”.

(Címlapkép: Arad Megyei Tanács)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?