Közel 80 határsértőt tartóztattak fel Arad megyében

Az Arad megyei határrendészek közel 80, a schengeni övezetbe bejutni próbáló migránst tartóztattak fel az a román-magyar határon az elmúlt 24 órában.

Keddi közleményük szerint összesen 69 potyautast fedeztek fel két nyerges vontatóban elrejtőzve. Csak az egyik kamion rakteréből 42 bevándorló került elő.

Az egyik járművet cseh, a másikat román sofőr vezette. A fuvarlevelek szerint a teherautók gépkocsialkatrészeket és jégszekrényeket szállítottak ausztriai és franciaországi kereskedelmi vállalatoknak.

Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A potyautasokat bekísérték a határrendészet székhelyére, ahol kiderült, hogy bangladesi, pakisztáni, egyiptomi, indiai, Srí Lanka-i és nepáli állampolgárokról van szó, akik törvénytelen módon próbáltak meg eljutni valamelyik nyugat-európai államba.

A határrendészek ugyanakkor feltartóztattak két csoportot is, amelyek tagjai – összesen nyolc ember – gyalogosan, a mezőn keresztül haladtak a határ felé Tornya és Gyulavarsánd közelében. Azonosításukkor kiderült, hogy a migránsok Etiópiából és Indiából érkeztek Romániába, legálisan.

A sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen tiltott határátképési kísérlet miatt indult eljárás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?