Huszonnégy migránst tartóztattak fel vasárnap a határrendészek

A román határrendészek 24 szíriai, nepáli, pakisztáni és Srí Lanka-i személyt tartóztattak fel vasárnap a nagylaki autópálya-határátkelőnél, akik egy kamion rakterébe rejtőzve, vagy gyalogosan, a mezőn keresztül próbáltak átjutni a román-magyar határon.

A határrendészet aradi területi felügyelőségének hétfői közleménye szerint 16 migráns egy török állampolgárságú sofőr által vezetett nyerges vontató rakterében elrejtőzve próbált átjutni a határon. A fuvarlevél szerint a tehergépkocsi autóalkatrészeket szállított Törökországból Németországba.

Fotó: politiadefrontiera.ro

A külföldi állampolgárokat bekísérték a határrendészet székhelyére. Azonosításukkor kiderült, hogy szíriai állampolgárokról van szó, akik Nyugat-Európába szerettek volna eljutni törvénytelen módon.

A határrendészek ugyanakkor feltartóztattak nyolc személyt, akik gyalogosan, a mezőn keresztül haladtak a határvonal felé Nagylak közelében. Az azonosításkor kiderült, hogy a 20 és 49 év közötti migránsok Nepálból, Pakisztánból és Srí Lankából érkeztek Romániába.

A sofőr ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen törvénytelen határátlépési kísérlet miatt indult büntetőeljárás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?