banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kovásznán tanácskoznak a gyógyfürdők, gyógyvizek és ásványvizek jövőjéről

Szeptember első hetében Kovászna városában gyűlnek össze a hazai és külföldi balneológiai szakemberek, hiszen a háromszéki fürdőváros ad otthont az éves rehabilitációs, fizikális medicina és balneológiai kongresszusnak. „Az éves kongresszus olyan a balneológiai turizmus fejlődésében, mint a friss levegő” – fogalmazta meg dr. Constantin Munteanu.

A Romániai Balneológiai Egyesület elnöke szerint a szeptember elseje és 5-e között Kovászna városban zajló esemény magas tudományos értéket képvisel, hiszen a romániai szakemberek 127 tudományos dolgozatot mutatnak be, míg nemzetközi szinten elismert külföldi kutatók 21 dolgozattal jelentkeztek.

Személyesen 150 hazai szakember vesz részt a kongresszuson és további 150 szakértő online követi az előadásokat, külföldről százan kapcsolódnak be interneten keresztül. A szakmai konferencián neves szakemberek vitatják meg az orvosi rehabilitációs, a fizikális medicina és a balneológia fejlődési lehetőségeit és eredményeit.

A kongresszus különlegessége, hogy lesz egy „Aqua Sommelier” szesszió, amely az ásványvizek és az ásványvízfogyasztás kultúrájának új területeit mutatja be. Emellett fontos momentum lesz a hazai gyógyfürdők rangsorolása is. Az idei évi gyógyfürdős toplistát a Romániai Balneológiai Egyesület állítja össze, mondta Constantin Munteanu.

A nemzetközi eseményt a Romániai Rehabilitációs, Fizikális Medicina és Balneoklimatológiai Társaság szervezi közösen a Romániai Balneológiai Egyesülettel, a Romániai Neurorehabilitációs Társasággal, a Romániai Gerinc Patológia, Terápia és Rehabilitációs Társasággal, a Moldovai Orvosi Rehabilitációs és Fizikális Medicina Társasággal, partnerségben Kovászna város önkormányzatával, Kovászna Megye Tanácsával és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesülettel. Az eseményt támogatja a bukaresti, a kolozsvári, a jászvárosi, krajovai és a moldovai orvosi és gyógyszerészeti egyetem, valamint a galaci és a nagyváradi egyetem. A rendezvényről bővebb információkat ezen a honlapon lehet találni.

(Címlapfotó: A szerző felvétele)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?