Újraindultak a hazai gyógykezelő központok

Szerdától újraindult az ország 13 gyógykezelő központja, amelyek fogadják az államilag támogatott kezelésre érkező nyugdíjasokat. A hazai gyógyfürdőkben összesen 3 154 szálláshely van, azonban a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében 2 108-at használhatnak egy turnusban, jelentette be Kovásznán Violeta Alexandru. 

A munkaügyi miniszter a háromszéki fürdővárosban ellenőrizte, hogy a gyógykezelő központban betartják-e a járványmegelőzési feltételeket, és milyen körülmények között fogadják a kezelésre érkező nyugdíjasokat. A miniszter szerint a kovásznai Dacia szállodában több napra osztották be a vendégek fogadását, hogy elkerüljék a zsúfoltságot. 

A gyógykezelő központokban külön utakat alakítottak ki a személyzetnek és a vendégeknek, hogy megelőzzék az esetleges fertőzéseket. A kezelésre érkező nyugdíjasoknak kötelező a járványtani szűrés, illetve a kezelések alatt a személyzetnek használnia kell a védőfelszerelést.

Beneficiarii biletelor de tratament balnear pot reveni, începând de astăzi, pentru a începe procedurile de recuperare...

Közzétette: Violeta Alexandru – 2020. június 24., szerda

Kovászna városban 302 hely van a gyógykezelésre érkezők számára, ebből az első turnusra 168 jegyet bocsátottak áruba, amiből 104 talált gazdára. A kormány az idei évre 59 926 gyógykezelési jegyet finanszíroz, erre a célra 370 millió lejt költenek. 

(Címlapfotó: Violeta Alexandru | Forrás: gov.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?