Koronavírus-fertőzésben meghalt az egyik legismertebb román oltásellenes véleményformáló

Koronavírus-fertőzés következtében szombat hajnalban elhunyt az egyik legismertebb oltásellenes román véleményformáló, Mihai Făgădaru.

A koronavírus járványügyi intézkedései ellenes tüntetéseken rendszeresen feltűnő férfi halála előtti legutolsó, október 30-i Facebook-bejegyzésében Diana Șoșoacă szenátor videójában látható: egy tüntetésen vett részt, amelyen a zöldigazolvány kötelezővé tételének lehetőségét kritizálták. Făgădaru a 28. perctől szólal meg a felvételen.

Făgădaru az említett videó elkészítése után nem sokkal került kórházba koronavírus-fertőzéssel, állapota gyorsan súlyosbodott. Volt felesége, Ioana Picoș sorozatszínész csütörtök este tett közzé egy bejegyzést, amelyben tájékoztatta követőit, hogy volt férje állapota rendkívül súlyos.

Nu accept DOZAREA LIBERTĂȚII! Minutul 27. Diana Iovanovici-Șoșoacă m-a întrebat care este poziția mea vis a vis de...

Közzétette: Mihai Făgădaru – 2021. október 30., szombat

„Már a múlt héten rosszul érezte magát, de a dolgok felgyorsultak, és most már ebbe a helyzetbe került. Én és a gyermekek tegnap este beszélgettünk vele utoljára WhatsApp-on keresztül. Sok imára van szüksége. A gyermekek azt mondták neki, hogy beszélnek majd a jó angyallal, hogy gyógyuljon meg, mire Mihai azt válaszolta nekik, hogy harcolni fog azért, hogy jól jöjjön ki ebből a megpróbáltatásból. Ma is beszéltem vele, fáradt volt, de harcolt. Küldjetek egy imát érte! Isten segítse” – írta a volt feleség a közösségi oldalon a férfi halála előtt nem sokkal.

A hírt közzétevő G4Media információi szerint Făgădaru eleinte otthon próbálta kezelni magát, így a kórházba már súlyos állapotban került.

(Címlapkép: Mihai Făgădaru/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?