Kizárta alsóházi frakciójából a PSD a „követet” játszó képviselőt

Kizárták a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi frakciójából Dumitru Coarnă képviselőt, aki a múlt héten Diana Şoşoacă szenátorral, illetve Mihai Lasca és Francisc Tobă volt AUR-os honatyákkal együtt látogatást tett Oroszország bukaresti nagykövetségén.

Fotó: Dumitru Coarnă Facebook-oldalaA hírt Alfred Simonis, a PSD képviselőházi frakcióvezetője jelentette be hétfőn. Coarnă kizárását a PSD Călăraşi megyei szervezete indítványozta, amelyhez a képviselő tartozott. A PSD országos állandó bizottsága jóváhagyta az indítványt.

Marcel Ciolacu, a párt – és a képviselőház – elnöke úgy nyilatkozott a párt központi székházában, hogy Coarnă „átlépett egy tiltóvonalat”, amikor párbeszédet indítványozott egy szuverén államot megtámadó ország képviseletével. „Semmi keresnivalója nem volt egy PSD-tagnak az orosz nagykövetségen” – fogalmazott Ciolacu. Hozzátette, személyesen nem beszélt a kizárt képviselővel, de nem lát elfogadható érvet arra, hogy a jelenlegi körülmények között valaki Oroszország külképviseletére látogasson.

Coarnă kizáárásának előzménye, hogy a botrányhős Diana Şoşoacă volt AUR-os, jelenleg független szenátor csütörtökön a Facebook-oldalán bejelentette: szerdán három másik kollégájával, Dumitru Coarnă szociáldemokrata képviselővel, illetve Mihai Lasca és Francisc Tobă volt AUR-os honatyákkal együtt találkozott Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövettel. A meghallgatáson az ország „semlegességéről” biztosították a nagykövetet, abban az értelemben, hogy „Románia nem vesz részt a két hadviselő állam, az Orosz Föderáció és Ukrajna közötti háborúban”. Şoşoacă szerint azt is javasolták, hogy „a háborús felek Romániában mint semleges területen folytassanak béketárgyalásokat”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?