banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kitart a kánikula, újabb riasztást adtak ki a meteorológusok

Újabb narancssárga és sárga riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a nagy hőség és légköri instabilitás miatt.

Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi és Dolj megyében narancssárga kánikulariasztás van érvényben kedden és szerdán, itt a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 35-38 Celsius-fokot.

Kedd déltől szerda 22 óráig sárga riasztás lesz érvényben többek között a Körösök vidékén, a Bánságban és Erdély délnyugati részén. Itt is fokozódik a kellemetlen hőérzet, a hőmérséklet-páratartalom mutató elérheti, sőt akár meg is haladhatja a kritikus 80-as szintet. A nappali csúcshőmérséklet 33-36 fok között alakul, éjszaka 18-21 fokig hűl a levegő.

A sárga riasztás Fehér, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Gorj, Galac, Giurgiu, Hunyad, Ialomiţa, Olt, Prahova, Szatmár, Teleorman, Vâlcea, Vrancea megyét és Bukarestet érinti.

Kedd déltől 22 óráig rossz időre vonatkozó sárga riasztás lesz érvényben a Keleti- és a Déli-Kárpátok térségére, valamint Moldva, Muntenia és Dobrudzsa egy részére. Itt felhőszakadás, villámlással kísért záporok és helyenként jégeső is várható, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-40 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú riasztás Bákó, Beszterce-Naszód, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galac, Máramaros, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea, Vrancea és Vaslui megye bizonyos részeit érinti. 

(Címlapi illusztráció forrása: Adobe Stock)

Kapcsolódók

Kimaradt?