banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kiskorúakkal folytatott szexuális kapcsolat gyanúja miatt hallgatták ki Dan Diaconescut

Házkutatást tartottak az otthonában és bevitték a rendőrségre kihallgatásra Dan Diaconescut. Az OTV volt tulajdonosát azzal gyanúsítják, hogy kiskorú ikerpárral folytatott szexuális kapcsolatot, míg egy szintén kiskorú lánynak azért akart fizetni, hogy elvehesse a szüzességét.

Archív felvétel

A szélsőséges megnyilvánulásai révén hírhedt vált egykori politikus – akinek volt pártja, a Dan Diaconescu Néppárt 2012-es választásokkor 21 szenátort és 47 képviselőt juttatott be a parlamentbe – ellen a konstancai rendőrség indított nyomozást a tengerparti törvényszéki ügyészség felügyelete mellett. Egybehangzó sajtóértesülések alapján amiatt tartottak csütörtökön házkutatást és vették őrizetbe Diaconescut, mert felmerült a gyanú, hogy 2020 és 2021 között rendszeresen fizetett egy lánynak a szexuális együttlétért, holott tisztában volt azzal, hogy a fiatal mindössze 15 éves. Ugyanezen időszak alatt a kiskorú ikertestvérével is közösült. Nem elégedett viszont meg ennyivel, egy újabb kiskorúnak a szüzességét akarta megvásárolni – tájékoztatott a Digi24. Hatósági forrásokra hivatkozva a központi sajtó úgy tudja, hogy az ikrek átverték Diaconescut. Meggyőzték arról, hogy van egy kiskorú, szűz barátnőjük, de lefilmezték és megzsarolták az egykori tévést, hogy ha nem fizet nekik, akkor nyilvánosságra hozzák a terhelő felvételeket.

Az Observatornews.ro úgy tudja, hogy amikor a rendőrség csütörtökön őrizetbe vette a volt poltikust, az a kamrában rejtőzködött. A helyszíni tudósítóknak azt mondta: semmi sem igaz az ellene felhozott vádakból.

A G4media emlékeztetett arra, hogy Diaconescut 2015-ben zsarolás miatt jogerősen 5 év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek. Büntetéséből közel három évet töltött le. 2017-ben feltételes szabadlábra helyezték. Az elmúlt időszakban a jobboldali populista és nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetséggel (AUR) ápolt szoros kapcsolatot. A pártvezető George Simion közösségi oldalán több bejegyzés is közeli baráti kapcsolatukról árulkodik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?