Kikelt az első két kis gólya a kamerával megfigyelt magyarfenesi fészekben

Május 17-én, kedden reggel, 34 nappal az első tojás lerakása után kikelt az első két kis gólya a webkamerával megfigyelt magyarfenesi fészekben – számolt be a Kolozsvár madarai (clujbird.ro) portál.

A szülők az új jövevényekkel | Fotó: clujbird.roAz idősűrítő által percenként készített (time lapse) fényképeken 5:35-kor látszik először, hogy kikerült egy tojáshéj a fészek szélére, majd 7:09-kor az látszik, hogy egy fióka már teljesen kibújt a héjból, és egy másiknak is sikerült feltörnie a tojáshéjat.

A reggeli órákban Miska ült a fészken. Leske, a tojó, kilenc óra tájt érkezett haza. A kicsik még nem készültek fel a táplálkozásra – írták a megfigyeléseik alapján a honlap üzemeltetői. A fészek elrendezése után ráült a tojásokra és a fiókákra, akik továbbra is igénylik a szülők melegét.

A magyar, román és angol nyelvű clujbird.ro portált az Apáthy István Egyesület működteti, a kamerával megfigyelt fészek Magyarfenes egyik mellékutcájában található. A villanyoszlopra épített eredeti fészek alá helyezett magasító állvány segít megelőzni a kirepülő fiókák ütközését az elektromos vezetékekkel. A faluban az előző években is voltak gólyafészkek, ezt a helyet 1998-ben foglalták el. A kamera 2017. március 23. óta közvetít a fészekről, amelynek oldalában házi verebek és seregélyek is költenek – olvasható a honlapon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?