banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Kiemelkedő sikerrel vizsgáztak eddig a Szilágy megyei iskolaigazgatói tisztségekre

Jól szerepeltek az iskolaigazgatói versenyvizsgán a Szilágy megyei jelentkezők. Kolozs megye után – ahol 93 százalékos az átmenési arány – a szilágysági vizsgázók a második legjobb eredményt, 81 százalékos átmenési arányt érték el. A megyében 16 magyar igazgatói és 7 aligazgatói tisztségre lehetett jelentkezni.

Faluvégi Ervin főtanfelügyelő-helyettes a Maszolnak elmondta, összesen 127-en jelentkeztek a vizsgára, egy személynek nem fogadták el a dossziéját, hárman nem jelentek meg az írásbelin és a 123 vizsgázóból 100 kapott átmenő jegyet, azaz legalább 7-est. A magyar jelentkezők közül 16 résztvevőnek sikerült az elméleti vizsgája, ők részt vesznek a következő szakaszon, az interjúkon, amelyeket november 15-től kezdődően három héten keresztül tartanak.

„Most van az óvások periódusa, 20-án legkésőbb kifüggesztjük a végleges eredményt, 21–27-e között az iskolaigazgató-jelöltek benyújtják a dossziéjukat a szükséges iratokkal az általuk választott iskolára vagy iskolákra, november 1–10-e között a tanfelügyelőség összeállítja a bizottságokat, 12-én kifüggesztjük az interjúk időpontját, amelyeket november 15-e és december 8-a között tartanak” – ismertette a főtanfelügyelő-helyettes.

November 16. és december 10. között a jelentkezők megóvhatják az interjúk eredményét, majd december 17-én érvényesítik a végeredményeket, ezt követően december 20–22. között közzéteszik a kinevezéseket. Ezek szerint a hivatalos végeredmények két hónap múlva, december 17-én lesznek ismertek.

Faluvégi Ervin kiemelte, a tételek miatt az eredmények nem tükrözik feltétlenül az igazgatók vagy igazgatójelöltek managementképességeit, de a szilágysági jelentkezők túlnyomó többsége jól felkészült, komolyan vették a vizsgát.

„Szilágy megyében a meghirdetett tisztségeknek több mint háromnegyed részét elfoglalják a jelentkezők, míg van olyan megye, ahol még 50 százalékban sem teljesítettek a vizsgázók. Mi nagyon jól állunk, a magyar kollégák alaposan felkészültek, de sajnos egyelőre nincs elég jelentkezőnk, mert bár 16-nak sikerült a versenyvizsgája, még hét hely üresen marad. Ezeknek a helyeknek az elfoglalása kinevezés útján történik” – mutatott rá a helyettes főtanfelügyelő.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Gábos Albin)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?