Kettőt megtaláltak a Máramarosi-havasokban eltévedt ukránok közül

A Máramaros megyei hegyimentő-szolgálat munkatársai megtaláltak és átadtak a mentős egységeknek két ukrán állampolgárt azok közül, akik szombaton segítséget kértek, miután eltévedtek a Máramarosi-havasokban.

A Salvamont Facebook-oldalán szombaton közzétett bejegyzés értelmében négy ukrán állampolgár jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy eltévedt a Máramarosi-havasokban, 1800 méteres magasság fölött, a román–ukrán határ mentén található Pop Iván-csúcs térségében. A bejelentés szerint egyikük egy szakadékba esett és lábtörést szenvedett.

Három keresőcsapat indult el a bajba jutottak felkutatására. Hét óra keresés után a sűrű köd és a felhőszakadás miatt a hegyimentők abbahagyták a keresést. Az akció során végig ellentmondásos információkat kaptak az eltévedt ukránok számáról és állapotáról, mint végül kiderült, nem négy, hanem hat ukrán állampolgár volt fent a hegyen.

Vasárnap hajnali 2 óra 30 perckor hagyták abba a keresést. Addig két ukrán állampolgárt sikerült megtalálni, őket átadták a mentős egységeknek. További hárman elindultak lefelé a hegyről, őket azonban nem találták meg, mert nem akarták megosztani tartózkodási helyüket, „attól tartva, hogy elfogják őket”. Ők valószínűleg Petrovkraszna (Crasna Vişeului) környékére érnek rövidesen. A megsérült személy tartózkodási helye továbbra sem ismert, mert nem akart együttműködni a Különleges Távközlési Szolgálat (STS) munkatársaival a lokalizálása érdekében.

A keresést vasárnap folytatják – közölte a Máramaros megyei Salvamont.

(Nyitókép: illusztráció: Forrás: hegyimentők)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?