banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Kétségbeesett nyílt levélben üzent a lakosságnak a bukaresti orvosi kamara

Az orvosi személyzet egyre nehezebben bírkózik meg a jelenlegi járványhelyzettel – kongatta meg a vészharangot nyílt levelében a bukaresti orvosi kamara. Hangsúlyozták: a tudomány jelenlegi állása szerint akkor tudunk hatékonyabban harcolni a járvánnyal, ha beoltatjuk magunkat és ha betartjuk a védekezést szolgáló közegészségügyi szabályokat.

,,Minden nap tragédiáknak vagyunk a szemtanúi: elhunyt betegek, szenvedő családok, erejük végéhez ért orvosok, orvosi ellátásra szoruló koronavírusos páciensek és egészségügyi személyzet” – fogalmazott a bukaresti orvosi kamara nevében Cătălina Poiană elnök.

Megemlíti, hogy a lakosság alacsony átoltottsága azt is jelentheti, hogy nincs kellő bizalom az orvosok és a lakosság között. „Az orvostudomány kutatást, tapasztalat- és eszmecserét,  érvek ütköztetését jelenti, amely a közjót szolgálja” – olvasható a nyílt levélben. A tudomány jelenlegi állása pedig azt mondja, hogy az oltás az egyik fontos eszköz a pandémia elleni küzdelemben.

„Igen, egy beoltott személy is megbetegedhet. Igen, egy beoltott személynél is kialakulhatnak a koronavírus-fertőzés súlyos forámái. De ezeknek az eseteknek a valószínűsége sokkal alacsonyabb az oltottak körében, mint a nem oltottakéban” – üzenték a kétkedőknek, hozzátéve, kétségbeesett kiáltása ez a bukaresti orvostársadalomnak Románia egész lakossága irányába.

„Igen, kétségbe vagyunk esve, mert gyakran fegyvertelenül és üres kézzel állunk a betegséggel szemben. És igen, kétségbe vagyunk esve, mert sajnos túl sokszor hallottuk: nem kapok levegőt, nem vagyok beoltva… Naponta beszélünk olyan kollégákkal, akik azt mondják, már nem tudnak mit tenni” – üzente a bukaresti orvosi kamara.

(Címlapfotó forrása: Facebook/ RO Vaccinare)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?