Két hét alatt megduplázódott az influenzás megbetegedések száma Bihar megyében

Az elmúlt két hétben 28 új influenzás megbetegedést diagnosztizáltak Bihar megyében, a helyzet súlyosbodásához a lehűlés is hozzájárult. Tavaly november és decemberben mindössze 11 esetet regisztráltak.

A megbetegedettek között gyermekek és felnőttek is vannak, idézi a Bihoreanul Dr. Daniela Rahotă, a megyei egészségügyi hivatal ügyvezető igazgatóját. Az igazgató hozzátette, a megfertőzöttek nem voltak beoltva.Illusztráció: Pexels
Az eddig összesen diagnosztizált 39 beteg közül 22-en szorultak kórházi kezelésre.
Az orvos szerint a 2023-2024-es influenzaszezon még messze nem ért véget, a 39 megbetegedés háromszor több, mint a tavalyi szezon egészében, amikor mindössze 12 megbetegedést regisztráltak.
A múlt héten megyeszerte 5810 felső légúti megbetegdést esetet diagnosztizáltak, ez az előző heti alig több mint 6000-hez képest némileg csökkent, és ezek közül 86 esetben volt szükség kórházi kezelésre.
Az igazgató szerint a megelőzésre kell hangsúlyt fektetni, azt tanácsolja, szellőztessük rendszeresen a helyiségeket, tartsuk be a megfelelő higiéniát, táplálkozzunk vitamindúsan, öltözzünk megfelelően, és a szűk helyiségekben kerüljük a zsúfoltságot.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?