Sok az influenzás beteg, de kevesebb mint egy évvel ezelőtt

Ezen a télen eddig kevesebb volt az influenzás megbetegedés, mint egy évvel korábban – nyilatkozta csütörtökön az egészségügyi miniszter.

A kormányülést követő sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila hangsúlyozta, az influenzára utaló panaszokkal a családorvoshoz kell fordulni, sürgősségire csak azok menjenek, akiknek más betegségeik is vannak. A többórás várakozás nem tesz jót a betegeknek, márpedig enyhe vagy közepes tünetek esetén ez vár rájuk a sürgősségi osztályokon, ahol az azonnali, sürgős ellátásra szoruló betegek előnyt élveznek – idézi a minisztert az Agerpres hírügynökség.Illusztráció: PexelsA miniszter kiemelte, vírusos légúti fertőzés esetén kerülni kell az antibiotikumokat, ilyen helyzetekben ezek nem hatásosak.

Az Országos Statisztikai Intézet csütörtöki tájékoztatása szerint január 1. és 7. között 72.734 akut légúti fertőzéses esetet – influenza, felső légúti fertőzés, tüdőgyulladás – regisztráltak Romániában, 29,3 százalékkal kevesebbet, mint az előző téli idény azonos hetében (102.884 eset), de 35 százalékkal többet, mint az előző héten (53.870 eset).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?