Két SRI-tábornok bűnügyi dossziéját „süllyesztette" el a DNA főügyésze?

A korrupcióellenes ügyészséget (DNA) vezető Marius Voineag vagyonának ellenőrzését kéri az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségtől (ANI) a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője, Emanuel Ungureanu.

Az ellenzéki politikus hétfőn nyújtotta be kérelmét az ANI-hoz. Az intézmény székhelye előtt újságíróknak nyilatkozva közölte, a DNA főügyésze azt mondta egy interjúban, hogy egy 3000 eurót érő órát birtokol, de ezt a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel. „Lehet, hogy az ékszerekhez sorolta be, tisztázni kell” - fogalmazott. Hozzátette, „az is tisztázásra szorul", hogyan kaphatott a főügyész közel 500 ezer lejes keresztelői ajándékot. „Voineag úr azt ígérte, hogy a nagy halakkal fog foglalkozni a DNA vezetőjeként. Nekem úgy tűnik, ő maga is egy nagy hal, ha esküvő méretű keresztelőt szervez" - idézte az Agerpres Ungureanut.

Marius Voineag nemrég egy luxusórát viselve jelent meg egy interjún, és a riporter érdeklődésére elmondta, hogy 17 ezer lejt fizetett érte Fotó: Agerpres

Ungureanu ugyanakkor azzal vádolta a DNA vezetőjét, hogy „elsüllyesztett" egy bűnügyi dossziét, amelyben a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) két tábornoka volt érintett. Szerinte meg kellene vizsgálni, hogy „voltak-e SRI-tábornokok is" a szóban forgó keresztelő meghívottjai között. „Tudnunk kell, hogy kik voltak hivatalosak arra az összejövetelre, kik ajándékoztak, lehetséges-e, hogy azok az ajándékok egyfajta védelmi pénzként szolgáltak?" - fogalmazott.

Marius Voineag nemrég egy luxusórát viselve jelent meg egy interjún, és a riporter érdeklődésére elmondta, hogy 17 ezer lejt fizetett érte. Legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint a DNA főügyésze egy lakóház, két tömbházlakás, két telek, két autó és 6000 euró értékű ékszerek tulajdonosa. Feltüntetett még egy ingatlan adásvételi előszerződésből származó 500 ezer lejes összeget, valamint további 502.500 lejt keresztelői ajándékként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?