Keresik a megoldást az oltási kampány folytatására

A hatóságok a továbbiakban megtesznek „minden erőfeszítést” a lakosság meggyőzésére arról, hogy az egyetlen kiutat a járványból az oltás jelenti – jelentette ki szerdán Florin Cîţu kormányfő. Hozzátette ugyanakkor, hogy minden romániainak a személyes felelőssége is megóvni a saját és a családja egészségét az immunizálás révén.

A miniszterelnök elmondta, az egészségügyi minisztérium több javaslatot is a kormány és a koalíció elé terjesztett az oltási kampány felgyorsítására. Ezek egy része a korlátozásokon, másik része a lakosság ösztönzésén alapszik. „Meglátjuk, hogy a javaslatokból miket fogad el a koalíció, de ismétlem, keressük a megoldásokat az oltási kampány felgyorsítására” – mondta Florin Cîţu a kormányülés utáni sajtótájékoztatón.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen napi fertőzésszám esetén vezet be a kormány újabb korlátozásokat, illetve megvalósíthatónak tartja-e az egészségügyi miniszternek azt a javaslatát, hogy korlátozzák a beoltatlan személyek részvételét a beltéri eseményeken, a kormányfő kijelentette: a fertőzöttségi ráta küszöbértékei továbbra is érvényesek.

„A 0,5 ezrelékes, 1,5 ezrelékes, 2 ezrelékes és 3 ezrelékes küszöbértékekről nem mondtunk le. Amikor egy településen a fertőzöttségi ráta egy adott értéket elér, bizonyos szabályok lépnek hatályba. Ezekről a szabályokról mi nem mondtunk le, tehát nem kell semmit újra kitalálnunk. Tavaly is léteztek és működtek ezek a küszöbértékek, és továbbra is alkalmazni fogjuk ezeket” – mondta a miniszterelnök.

(Címlapképi illusztráció: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?