FRISSÍTVE – Kerékpárral ment munkába Klaus Iohannis államfő

FRISSÍTVE: Klaus Iohannis államfő is csatlakozott a Zöld péntek elnevezésű kampányhoz, és kerékpárral ment a bukaresti Cotroceni-palotába.

A környezetvédelmi minisztérium márciusban indította el a Ma mondj nemet az autódnak! mottójú kampányt, amellyel arra ösztönzik elsősorban a közintézmények dolgozóit, hogy a hét utolsó munkanapján mondjanak le az autós közlekedésről, és válasszanak alternatív közlekedési eszközöket, amelyekkel egyáltalán nem vagy kevésbé szennyezik a környezetet.

A program célja, hogy év végéig négyből legalább egy alkalmazott autó helyett más közlekedési eszközt válasszon a hét utolsó munkanapján.

Az alábbi videón 14.10-től látható az elnök érzekéze a munkahelyére:

„Ma biciklivel jöttem az irodába, mert részt akarok venni a Zöld péntek kampányban, amely néhány hete kezdődött, és amelyet nagyon jónak találok. Városaink rendkívül zsúfoltak, különösen csúcsidőben, amikor az emberek munkába mennek vagy munkából jönnek. Rendkívül nagy az autós forgalom, és arra biztatok mindenkit, próbáljon meg alternatív közlekedési eszközt használni, vagy akár gyalogolni, ez egészséges és csökkenti a forgalmat" – nyilatkozta az államfő.

Hozzátette, a kerékpározás „kiváló alternatíva" és „nagyon egészséges".

„Sokkal könnyebben mozogsz a forgalomban, és valójában szinte ugyanolyan gyorsan haladsz, mint személyautóval, egy kis eső pedig még nem ártott meg senkinek. Tehát még ilyen időben is, mint a mai, lehet kerékpárral járni. Nyilvánvaló, hogy egy másik alternatíva a tömegközlekedés, de a hatóságoknak itt is rengeteg dolguk van. Próbálják meg otthon hagyni személygépkocsijukat. Járjanak gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközzel" – mondta Iohannis.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?