Kelemen Hunor a költségvetés elfogadásáról: ambiciózus a menetrend, de egyetértéssel tartható

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke a Maszolnak megerősítette: a kormány várhatóan hétfőn elfogadja az ország 2022-es költségvetés-tervezetét, majd benyújtja a parlamentbe, hogy még karácsony előtt szavazhasson róla a törvényhozás.

„Hétfő az utolsó nap, amikor el lehet fogadni a költségvetés-tervezetet ahhoz, hogy szavazhassunk róla” – fogalmazott a Maszol megkeresésére Kelemen Hunor kormányfő-helyettes.

A szerző felvétele

Az RMDSZ elnöke tudatta, azt javasolták, hogy legkésőbb 20-án küldjék be a parlamentbe az országos költségvetésnek a kormány által jóváhagyott verzióját, ahhoz, hogy 23-án este szavazhasson róla a törvényhozás. „Ha van egyezség a koalíción belül, akkor ez egy nagyon ambiciózus menetrend, de tartható. Úgy tervezzük, ezen a héten lesz két kormányülés, illetve jövő héten hétfőn lesz még egy, zajlanak a tárgyalások. Néhány kérdésben meg tudtunk egyezni, például hogy az önkormányzatoknál megmarad az idei elosztási képlet, a jövedelemadóból származó bevétel száz százaléka helyben marad” – nyomatkosította Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke közölte, szerdán folytatják a tárgyalásokat, „azt szeretnénk, hogy hétfőn reggel tudja a kormány a tervezetet elfogadni és beküldeni a parlamentbe. Ennél több részletet egyelőre nem tudok mondani, mert még folynak az egyeztetések a tárcák között”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?