Keddtől ideiglenesen módosul néhány nemzetközi vonat útvonala

A magyarországi vasúti infrastruktúrán végzett munkálatok miatt a Magyar Államvasutak (MÁV) igénylésére módosul bizonyos nemzetközi vonatok útvonala Románia területén 2022. február 1-jétől június 17-ig – jelentette be a Román Vasúttársaság személyszállító részlege (CFR Călători).

A vállalat keddi közleménye szerint Békéscsaba és Lőkösháza közötti szakaszon zajlik a vasútvonal felújítása. Ennek következtében az IR 346-os, Bukarest–Segesvár–Koslárd (Coșlariu)–Arad–Kürtös–Lőkösháza között közlekedő vonat Kürtös helyett a Nagyvárad melletti Biharpüspökin keresztül halad át az országhatáron.

A vonat IR 12346 jelzésű lesz, és útiránya a következőképpen módosul: Bukarest-Segesvár–Koslárd–Tövis–Székelykocsárd–Kolozsvár–Nagyvárad–Biharpüspöki–Biharkeresztes. Ideiglenesen felfüggesztik az IR 1738-as Koslárd–Tövis–Székelykocsárd–Kolozsvár járatot, illetve az IR 404-es Kolozsvár–Nagyvárad–Biharpüspöki–Biharkeresztes járatot. Mindkét járat utasforgalmát az IR 12346-os számú nemzetközi járat veszi át.

Fotó: Agerpres

Ugyanez érvényes a visszafelé tartó, IR 347-es járatra, amely eddig Lőkösháza és Bukarest között közlekedett, és Kürtösnél haladt át a magyar–román határon. A szerelvény IR 12347 jelzést kap, és szintén Büharpüspökin keresztül fog közlekedni Kürtös helyett. Az IR 405-ös, Biharkeresztes–Biharpüspöki–Nagyvárad–Kolozsvár járatot felfüggesztik.

A CFR felhívja a figyelmet, hogy a hatályos vasúti közlekedési szabályzatnak megfelelően azok az utasok, akik elővételben jegyet váltottak a fent említett vonatokra (belföldi távokon), és le kívánják mondani az utazásukat, kérésre visszakaphatják a megvásárolt és fel nem használt jegyek értékét (akár a teljes útvonalra, akár az adott útvonal fel nem használt szakaszára).

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?